Public Auditing

Arie Molenkamp

Een platform om het gedachtegoed van Internal Auditing en Public Auditing te kunnen presenteren, becommentariëren en evalueren.

Home / Blog /

Haiku no. 2, Politie

Datum: 02-10-2020, 17:23 uur

Bijgaand de tweede aflevering van een serie van te publiceren Haiku’s, waarbij de onderwerpkeuze zeer uiteenlopend is. De eerste Haiku ging over de redding van de KLM, waarbij een substantieel deel van de verstrekte en nog nader, onder voorwaarden, te verlenen overheidssteun rechtstreek naar de leasemaatschappij te Ierland kan worden overgemaakt.

Deze tweede Haiku beschrijft een ervaring waarbij de aangifte van een misdrijf op het politiebureau wordt geweigerd; ondanks de onderbouwing daarvan met een professioneel, gedocumenteerd en van foto’s voorzien proces-verbaal. Geruime tijd na dit voorval kwamen er sterke signalen naar boven dat de beschreven misdaadpraktijken nog steeds doorgang vonden.

 

NB: Een Haiku is een Japanse dichtvorm die uit drie regels bestaat van achtereenvolgens vijf, zeven en vijf lettergrepen. Een gedicht dat de intentie heeft om met een inventief en subtiel woordenspel, een opkomende sensitieve, objectieve waarneming te weerspiegelen. Vaak bevat het een verrassend element, waarbij meestal eerst de derde regel de “ontknoping” vormt.

Volgende bericht

Vorige bericht

Contact

Public Auditing

Postbus 11598

2502 AN Den Haag

06 - 53361850

a.molenkamp@publicauditing.nl