Public Auditing

Arie Molenkamp

Een platform om het gedachtegoed van Internal Auditing en Public Auditing te kunnen presenteren, becommentariëren en evalueren.

Home / Blog /

Haiku no. 1, Politiek

Datum: 29-09-2020, 15:41 uur

Bovenstaand bied ik jullie een proeve aan van mijn nieuwe hobby; te weten het schrijven van Haiku’s. Die passie stamt van nauwelijks een maand geleden. Begin september viel er een uitnodiging in de bus voor het bijwonen van een door Mohammad Amin georganiseerd Haiku Festival in het Laak Theater te Den Haag. Ik kan terugzien op een wel zeer bijzonder evenement, waarbij Haiku dichters uit Nederland, Marokko, Iran en Algerije waren betrokken. Het Festival startte met een uitstekend voorbereide en voortreffelijk uitgevoerde workshop over het ontstaan en schrijven van Haiku’s; verzorgd door de dichters Youetta de Jager en Ferial Abdoel. Onder passende muzikale begeleiding door de Iraakse muzikant Firas Sabril, werd vervolgens, in het Nederlands en in het Arabisch, een keur aan indrukwekkende Haiku’s per video vertoond dan wel door dichters of vertalers voorgedragen. De amateur Haiku-dichter in mij was ontketend……..

Een Haiku is een Japanse dichtvorm die uit drie regels bestaat van achtereenvolgens vijf, zeven en vijf lettergrepen. Een gedicht dat de intentie heeft om met een inventief en subtiel woordenspel, een opkomende sensitieve, objectieve waarneming te weerspiegelen. Vaak bevat het een verrassend element, waarbij meestal eerst de derde regel de “ontknoping” vormt.

 

Volgende bericht

Vorige bericht

Contact

Public Auditing

Postbus 11598

2502 AN Den Haag

06 - 53361850

a.molenkamp@publicauditing.nl