Public Auditing

Arie Molenkamp

Een platform om het gedachtegoed van Internal Auditing en Public Auditing te kunnen presenteren, becommentariëren en evalueren.

Home / Artikelen /

“Controller en internal auditor: samen voor organisatiecontinuïteit”.

Datum: 01-2013
Publicatie: 12-2011 Arif, N. & Molenkamp, A. (2011). “Controller en internal auditor: samen voor organisatie continuïteit”. Audit Magazine, (4),38-41.

Internal auditors en controllers zijn tot elkaar veroordeeld als het gaat om het inrichten en toetsen van een efficiënt en effectief systeem van management control in de organisatie. De topleiding van de organisatie dient op beide functies, als partners in business, onvoorwaardelijk te kunnen steunen. Daarvoor is het nodig dat beide functies hun verantwoordelijkheid voor het eigen deel onverkort nemen en anderszins affiniteit hebben en betrokken zijn bij de taak van de andere partij. Dat vormt ook de basis voor het ontwikkelen van voldoende onderling kritisch vermogen om de topleiding uiteindelijk zowel een framework te kunnen bieden voor het inrichten en borgen van het systeem voor doelstellingsrealisatie als onafhankelijk, proactief en objectief aanvullende zekerheid te kunnen leveren op het gehele systeem van management control.

Bekijk ook de PDF over het volledige artikel: “Controller en internal auditor: samen voor organisatiecontinuïteit”.

Contact

Public Auditing

Postbus 11598

2502 AN Den Haag

06 - 53361850

a.molenkamp@publicauditing.nl