Public Auditing

Arie Molenkamp

Een platform om het gedachtegoed van Internal Auditing en Public Auditing te kunnen presenteren, becommentariëren en evalueren.

Home / Publicaties /

Nieuw in de IIA-bibliotheek: Auditing internal control – de auditfunctie in perspectief

Auditing internal control – de auditfunctie in perspectief Schrijver: Arie Molenkamp Uitgever: Vakmedianet Management B.V. Verschijningsdatum: juni 2015, 120 pagina’s, 1e druk Los exemplaar: €39,50 Voordeelabonnement Controlling en Auditing in […]

Auditing internal control – de auditfunctie in perspectief

Schrijver: Arie Molenkamp
Uitgever: Vakmedianet Management B.V.
Verschijningsdatum: juni 2015, 120 pagina’s, 1e druk
Los exemplaar: €39,50
Voordeelabonnement Controlling en Auditing in de praktijk: prijs per editie, 5x per jaar €34,50

Download hier de gratis preview

Samenvatting

“In deze handzame bundel met columns staan de Nederlandse internal auditors en controllers centraal. Dat is natuurlijk niet voor niets. Hoewel beide professies een belangrijke rol spelen bij het besturen en beheersen van organisaties, zijn zij niet in staat geweest om de vele fraudes en boekhoudschandalen die zich het afgelopen decennium hebben voorgedaan, te voorkomen. Ze hebben zelfs niet tijdig aan de bel getrokken. In dat opzicht is het opvallend dat veel externe accountants wel het boetekleed moesten aantrekken, terwijl internal auditors en controllers de dans zijn ontsprongen. Zoals dat overigens ook geldt voor hun beroepsorganisaties. Wil de geloofwaardigheid van deze professionals niet verder in het geding komen, dan zullen er nu maatregelen moeten worden getroffen. Wat er precies moet gebeuren wordt in dit boek behandeld. Het is de hoogste tijd dat internal auditors en controllers stelling durven nemen en in actie komen.”

Contact

Public Auditing

Postbus 11598

2502 AN Den Haag

06 - 53361850

a.molenkamp@publicauditing.nl